Cari Blog Ini

Jika Anda Memerlukan Resit Pengecualian Cukai Untuk Setiap Sumbangan Anda Ke MAAHAD AZ ZEIN AL MAKKI (PUSAT PENJAGAAN ANAK-ANAK YATIM TAHFIZ) Terus Berhubung Dengan Ustaz Shahari - 013 339 3112

Ahad, 31 Disember 2017

IKATAN KASIH - EPILOG

EPILOG

Di sebuah hospital…

    Keadaan tempat itu sunyi sepi.  Hanya kedengaran bunyi troli yang bergerak keluar masuk wad ICU itu. Detikan mesin penyambung hayat untuk pesakit yang masih koma itu  jelas di pendengaran mereka yang berada di wad tersebut. Di situlah bermastautin sekujur tubuh kaku tidak bergerak-gerak sejak berbulan yang lalu. Tidur bagaikan tidak mahu bangun-bangun lagi. Mata tertutup seperti tidak mahu dibuka lagi. Mungkin selesa  berkeadaan seperti itu.   

      Wayar berselirat di seluruh tubuh untuk memberinya nadi bagi meneruskan hidup. Suara azan yang berkumadang di luar bilik itu masuk menerja ke cuping telinganya.  Tangannya bergerak-gerak. Mata yang tertutup kelihatan mengalirkan air mata. 

    “Encik Zaheer! Encik dengar suara saya?” tanya jururawat itu, apabila melihat tangan pesakit itu bergerak-gerak.

“Encik Zaheer! Encik Zaheer Imran. Dengar suara saya tak?” panggil jururawat itu apabila melihat bebola mata lelaki itu meligat di balik kelopak.

    “Doktor! Doktor!” laung jururawat itu lalu bergegas keluar. 
       
                                             TAMAT


   

Tiada ulasan:

Catat Ulasan